Kosten

Voornaam veranderen kosten?

Een voornaam wijzigen kost deze maand € 895,- inclusief BTW . Het enige wat daar nog bij komt is het griffierecht.

Het bedrag van € 895,- is inclusief het opstellen en indienen van het verzoek en inclusief 21% BTW. Het griffierecht, dat de Rechtbank in rekening brengt, bedraagt € 305,- is helaas niet in de prijs inbegrepen. De uittreksels kunt u het beste zelf halen bij de gemeente. U heeft bovendien een gewaarmerkt afschrift van de originele geboorte-akte nodig uit de plaats waar u geboren bent. Welke stukken u eventueel verder nog nodig heeft, leest u op de pagina over de procedure om uw naam te veranderen.

Contact

Tweede voornaam veranderen kosten?

De kosten van een tweede voornaam zijn gelijk aan de kosten van iedere andere voornaamswijziging dan ook. Het maakt niet uit of je een extra voornaam wilt, een voornaam wilt laten vervallen of een voornaam wilt veranderen.

Vaak wordt gedacht dat er verschil is tussen de kosten van het veranderen van een voornaam of het toevoegen van een (tweede) voornaam. Dat is niet zo. U betaalt namelijk niet per letter of naam maar voor het voeren van de procedure bij de Rechtbank. Voor het wijzigen van een voornaam is namelijk altijd een advocaat nodig die uw verzoek aan de rechter voorlegt. Daarbij maakt het geen verschil of u de rechter vraagt een voornaam te veranderen, toe te voegen of te schrappen. 

Kosten veranderen voornaam per letter?

Het is een misverstand dat de kosten van het veranderen van een voornaam zouden afhangen van het aantal letters van de naam. je betaalt namelijk niet voor de letters, maar voor de behandeling van het verzoekschrift.

Voor het wijzigen van een voornaam is namelijk de hulp van een advocaat en van de rechtbank nodig. De advocaat stelt het verzoek tot voornaamswijziging op. De rechter moet er vervolgens aan te pas komen om het verzoek te beoordelen. Voor de werkzaamheden van de advocaat is honorarium verschuldigd. De rechtbank brengt vervolgens griffierecht in rekening.   

Kosten voornaam veranderen en gefinancierde rechtshulp

Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen kunt u een beroep doen op door de overheid gefinancierde rechtshulp. U betaalt dan vaak nog een eigen bijdrage en (een deel van) het griffierecht.

Ons kantoor voert deze procedure niet op basis van door de overheid gefinacierde rechtshulp.

Vorige pagina

U wilt uw voornaam wijzigen? U bent niet de enige!

U loopt er al een tijd mee rond: U bent ontevreden met uw voornaam of uw voornaam levert u in het dagelijks leven problemen op. U wordt er bijvoorbeeld mee geplaagd of er is een andere reden uw voornaam te willen veranderen. Soms willen mensen een voornaam schrappen. En u bent zeker niet de enige. De afgelopen jaren hebben wij heel veel mensen met succes geholpen met een wijziging van hun voornaam. Ook u kunnen wij vertellen of er mogelijkheden zijn om uw voornaam te wijzigen. In heel veel gevallen lukt dat. Onze clienten zijn dan ook zeer tevreden over ons en waarderen ons werk met hoge cijfers. Wilt u dit zelf ervaren? Neem dan contact op. Over de kosten doen wij niet moeilijk, die staan gewoon op de website. Deze maand hebben wij een extra aantrekkelijk tarief!

Neem contact op:   085 401 7633

Specialist in voornaamswijziging

U wilt al heel lang een andere voornaam. Maar het kostte u moeite om de laatste stap te zetten. Maar nu bent u zover! Wij hebben in de afgelopen jaren heel veel mensen zoals u geholpen met het veranderen van hun voornaam. En alleen deze maand hanteren wij een extra aantrekkelijk tarief!

Wij hebben voor het veranderen van uw voornaam een stappenplan ontwikkeld dat zichzelf in de praktijk inmiddels volledig heeft bewezen. U wordt  bij ons bovendien op een vriendelijke en geduldige manier te woord gestaan: op kantoor of telefonisch? U maakt zelf de keuze. Uiteraard geven wij u alle tijd om over uw beslissing na te denken. U bepaalt het tempo. Heeft u de knoop definitief doorgehakt, dan gaan wij voor u aan de slag. Onze cliënten zijn zeer tevreden over onze bewezen werkwijze en belonen ons met hoge cijfers! 

Meer info

Wij werken in heel Nederland

Waarom kiezen voor Wijzigenvoornaam.nl?

Ons advocatenkantoor heeft in de afgelopen jaren heel veel mensen geholpen die hun voornaam wilden veranderen, een voornaam wilde schrappen of juist een extra voornaam wilde toevoegen.

Bij ons kunt u in alle rust uw verhaal doen aan een ervaren advocaat. Hij of zij kan meteen een inschatting maken of er goede mogelijkheden zijn om aan uw wensen tegemoet te komen. Veel mensen die, net zoals u, het besluit hadden genomen om hun voornaam aan te laten passen, hebben ons in de afgelopen tien jaar met een gerust hart ingeschakeld. Daardoor heben wij al heel veel verschillende verzoeken gedaan en kent de procedure voor ons nog nauwelijks verassingen. Een uitgebalanceerd secretariaat zorgt voor een professionele ondersteuning zodat het verzoekschrift op tijd en bij de juiste Rechtbank wordt ingediend. Wij gaan ook graag voor u aan de slag!

 

Meer info