Kosten

Voornaam veranderen kosten?

Een voornaam veranderen kost € 795,- inclusief BTW. Het enige wat daar nog bijkomt, is het griffierecht.

Het bedrag van € 795,-* is inclusief het opstellen en indienen van het verzoek en inclusief 21% BTW. Het griffierecht, dat de Rechtbank in rekening brengt, bedraagt op dit moment € 314,- is helaas niet in de prijs inbegrepen. De uittreksels levert u zelf bij ons aan. Welke stukken u nodig heeft, leest u op de pagina over de procedure om uw naam te wijzigen.

* Dit tarief geldt alleen wanneer alle benodigde akten en overige stukken compleet door u worden aangeleverd en zonder dat er een zitting op de rechtbank plaatsvindt. Dit laatste is overigens een uitzondering.

Contact

Tweede voornaam veranderen kosten?

De kosten van een tweede voornaam zijn gelijk aan de kosten van iedere andere voornaamswijziging dan ook. Het maakt niet uit of je een extra voornaam wilt, een voornaam wilt laten vervallen of een voornaam wilt veranderen.

Vaak wordt gedacht dat er verschil is tussen de kosten van het veranderen van een voornaam of het toevoegen van een (tweede) voornaam. Dat is niet zo. U betaalt namelijk niet per letter of naam maar voor het voeren van de procedure bij de Rechtbank. Voor het wijzigen van een voornaam is namelijk altijd een advocaat nodig die uw verzoek aan de rechter voorlegt. Daarbij maakt het geen verschil of u de rechter vraagt een voornaam te veranderen, toe te voegen of te schrappen. 

Kosten naam veranderen per letter?

Het is een misverstand dat de kosten van het veranderen van een voornaam zouden afhangen van het aantal letters van de naam. je betaalt namelijk niet voor de letters, maar voor de behandeling van het verzoekschrift.

Om een naam te veranderen is namelijk de hulp van een advocaat en van de rechtbank nodig. De advocaat stelt het verzoek tot voornaamswijziging op. De rechter moet er vervolgens aan te pas komen om het verzoek te beoordelen. Voor de werkzaamheden van de advocaat is honorarium verschuldigd. De rechtbank brengt vervolgens griffierecht in rekening.   

Kosten voornaam veranderen en gefinancierde rechtshulp

Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen kunt u een beroep doen op door de overheid gefinancierde rechtshulp. U betaalt dan vaak nog een eigen bijdrage en (een deel van) het griffierecht.

Ons kantoor voert deze procedure niet op basis van door de overheid gefinacierde rechtshulp.

Vorige pagina

Je wilt je voornaam wijzigen? Je bent niet de enige!

Je loopt er al een tijdje mee rond: Je bent ontevreden met je voornaam of je voornaam levert je in het dagelijks leven verdriet of problemen op. Je wordt er bijvoorbeeld mee geplaagd of er is een andere reden jouw voornaam te willen veranderen. Soms willen mensen een voornaam schrappen of een tweede naam toevoegen. En je bent zeker niet de enige.

De afgelopen jaren hebben wij heel veel mensen met succes geholpen met een wijziging van hun voornaam. Ook jou kunnen wij vertellen of er mogelijkheden zijn om je voornaam te wijzigen. In heel veel gevallen lukt dat. Onze cliënten zijn dan ook zeer tevreden over ons en waarderen ons werk met hoge cijfers. Wil jij dit zelf ervaren? Neem dan contact met ons op. Vrijblijvend! Over de kosten doen wij niet moeilijk, die staan gewoon op de website. 

Neem contact op of mail   085 401 7633

Specialist in voornaamswijziging

Je wilt al heel lang een andere voornaam. Maar het kostte je moeite om de laatste stap te zetten. Maar nu ben je zover! Wij hebben in de afgelopen jaren heel veel mensen zoals jij geholpen met het veranderen van hun voornaam.

Wij hebben voor het veranderen van jouw voornaam een plan ontwikkeld dat zichzelf in de praktijk inmiddels volledig heeft bewezen. Je wordt bij ons bovendien op een vriendelijke en geduldige manier te woord gestaan: op kantoor of telefonisch? Jij maakt zelf de keuze. Uiteraard geven wij je alle tijd om over jouw beslissing na te denken. Jij bepaalt het tempo. Heb je de knoop definitief doorgehakt, dan gaan wij voor je aan de slag. Onze cliënten zijn zeer tevreden over onze bewezen werkwijze en belonen ons met hoge cijfers! 

Meer info

Wij werken in heel Nederland

Waarom kiezen voor Wijzigenvoornaam.nl?

Wij hebben in de afgelopen jaren heel veel mensen geholpen die hun voornaam wilden veranderen, een voornaam wilde schrappen of juist een extra voornaam wilde toevoegen.

Bij ons kan je in alle rust jouw verhaal doen aan een ervaren medewerker. Hij of zij kan meteen een inschatting maken of er mogelijkheden zijn om aan jouw wensen tegemoet te komen. Veel mensen die, net zoals jij, het besluit hadden genomen om hun voornaam aan te laten passen, hebben ons in de afgelopen tien jaar met een gerust hart ingeschakeld. Daardoor hebben wij al heel veel verschillende verzoeken gedaan en kent de procedure voor ons nog nauwelijks verrassingen. Een uitgebalanceerd secretariaat zorgt voor een professionele ondersteuning zodat het verzoekschrift op tijd en op de juiste plek wordt ingediend. Wij gaan ook graag voor jou aan de slag!

 

Meer info