Wanneer voornaam wijzigen?

  • Wanneer voornaam wijzigen?

Wanneer kan ik mijn voornaam veranderen?

Onder omstandigheden is het mogelijk je voornaam te veranderen of een tweede naam toe te voegen. Maar dat gaat niet zomaar. Er moet een goede reden zijn voor een voornaamswijziging. Hieronder lees je in welke gevallen je een andere voornaam of een extra voornaam kunt aannemen.

Kijk hieronder in welke gevallen je jouw voornaam kunt veranderen.

Bel vrijblijvend

Verkeerd gespelde voornaam veranderen

Is uw naam bij de aangifte per ongeluk verkeerd gespeld? Ook dan bestaat de mogelijkheid uw voornaam te wijzigen. Het veranderen van uw voornaam moet vrijwel altijd via de rechtbank lopen.

Lees meer

Wijzigen voornaam door problemen in de jeugd

Bent u vernoemd naar iemand waar u slechte herinneringen aan bewaart? Dit kan een reden zijn om uw voornaam te veranderen.

Lees meer

Extra voornaam toevoegen

U heeft aangifte gedaan van de geboorte en bent een naam vergeten. Of u wilt alsnog een officiƫle tweede voornaam aan uw bestaande voornaam of voornamen toevoegen.

Lees meer

Ander geloof, andere voornaam

Religieuze motieven spelen soms een rol bij het willen wijzigen van een voornaam.

Lees meer

Gepest met voornaam

Een niet alledaagse voornaam kan aanleiding geven tot plagerijen.

Lees meer

Emotionele band met (groot-)ouders

Soms kan juist een sterke band met een ouder of grootouder reden zijn voor een voornaamswijziging of aanpassing van je voornaam.

Lees meer

Geslachtsverandering: andere voornaam

Wijzigen van geslacht kan reden zijn je voornaam aan te passen.

Lees meer

Voornaam niet toegestaan door geloof

Ook komt het voor dat na de aangifte blijkt dat de gekozen voornaam volgens de regels van het geloof niet is toegestaan.

Ook dan kunnen wij de rechter vragen om je voornaam te veranderen.

Bel ons vrijblijvend

Vorige pagina

Je wilt je voornaam wijzigen? Je bent niet de enige!

Je loopt er al een tijdje mee rond: Je bent ontevreden met je voornaam of je voornaam levert je in het dagelijks leven verdriet of problemen op. Je wordt er bijvoorbeeld mee geplaagd of er is een andere reden jouw voornaam te willen veranderen. Soms willen mensen een voornaam schrappen of een tweede naam toevoegen. En je bent zeker niet de enige.

De afgelopen jaren hebben wij heel veel mensen met succes geholpen met een wijziging van hun voornaam. Ook jou kunnen wij vertellen of er mogelijkheden zijn om je voornaam te wijzigen. In heel veel gevallen lukt dat. Onze cliënten zijn dan ook zeer tevreden over ons en waarderen ons werk met hoge cijfers. Wil jij dit zelf ervaren? Neem dan contact met ons op. Vrijblijvend! Over de kosten doen wij niet moeilijk, die staan gewoon op de website. 

Neem contact op of mail   085 401 7633

Specialist in voornaamswijziging

Je wilt al heel lang een andere voornaam. Maar het kostte je moeite om de laatste stap te zetten. Maar nu ben je zover! Wij hebben in de afgelopen jaren heel veel mensen zoals jij geholpen met het veranderen van hun voornaam.

Wij hebben voor het veranderen van jouw voornaam een plan ontwikkeld dat zichzelf in de praktijk inmiddels volledig heeft bewezen. Je wordt bij ons bovendien op een vriendelijke en geduldige manier te woord gestaan: op kantoor of telefonisch? Jij maakt zelf de keuze. Uiteraard geven wij je alle tijd om over jouw beslissing na te denken. Jij bepaalt het tempo. Heb je de knoop definitief doorgehakt, dan gaan wij voor je aan de slag. Onze cliënten zijn zeer tevreden over onze bewezen werkwijze en belonen ons met hoge cijfers! 

Meer info

Wij werken in heel Nederland

Waarom kiezen voor Wijzigenvoornaam.nl?

Wij hebben in de afgelopen jaren heel veel mensen geholpen die hun voornaam wilden veranderen, een voornaam wilde schrappen of juist een extra voornaam wilde toevoegen.

Bij ons kan je in alle rust jouw verhaal doen aan een ervaren medewerker. Hij of zij kan meteen een inschatting maken of er mogelijkheden zijn om aan jouw wensen tegemoet te komen. Veel mensen die, net zoals jij, het besluit hadden genomen om hun voornaam aan te laten passen, hebben ons in de afgelopen tien jaar met een gerust hart ingeschakeld. Daardoor hebben wij al heel veel verschillende verzoeken gedaan en kent de procedure voor ons nog nauwelijks verrassingen. Een uitgebalanceerd secretariaat zorgt voor een professionele ondersteuning zodat het verzoekschrift op tijd en op de juiste plek wordt ingediend. Wij gaan ook graag voor jou aan de slag!

 

Meer info