Wanneer voornaam wijzigen?

  • Wanneer voornaam wijzigen?

Wanneer voornaam wijzigen?

Onder omstandigheden is het mogelijk uw voornaam te veranderen, maar dat gaat niet zomaar. Er moet een goede reden zijn voor een voornaamswijziging. Hieronder leest u meer over de andere voornaam, de kosten van het wijzigen van uw voornaam en de procedure.

Wanneer u ontevreden bent met uw voornaam, daarmee wordt gepest of wanneer u vindt dat uw voornaam niet meer bij u of uw levenswijze past, is het onder omstandigheden mogelijk uw voornaam te laten wijzigen. Het is niet mogelijk "zomaar" uw voornaam te veranderen, omdat u liever Jan dan Piet heet. Een voornaamswijziging moet een zwaaregende reden hebben.

Bel vrijblijvend

Verkeerd gespelde voornaam veranderen

Is uw naam bij de aangifte per ongeluk verkeerd gespeld? Ook dan bestaat de mogelijkheid uw voornaam te wijzigen.

Soms wordt door de ambtenaar van de Burgelijke stand per ongeluk een verkeerde schrijfwijze van de  voornaam gehanteerd of wordt de naam anders genoteerd dan u bedoeld had. Wilt u de voornaam van uw pasgeboren baby alsnog aanpassen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Kunnen zij u niet helpen? Bel dan met ons voor advies. Ook voor een ouder kind of als een volwassene de schrijwijze van zijn of haar naam later wil laten aanpassen, kunnen wij u met een voornaamswijziging helpen.

Neem contact op

Wijzigen voornaam door omstandigheden van vroeger

Bent u vernoemd naar iemand waar u slechte herinneringen aan bewaart? Dit kan een reden zijn om uw voornaam te veranderen.

In gevallen waarin met succes een voornaam kan worden gewijzigd, is er soms sprake van een slechte herinnering aan het verleden. Uw voornaam houdt verband met één van uw ouders of grootouders, waaraan u geen goede herinneringen bewaart. Mensen die een streep willen zetten onder hun verleden, blijven daaraan toch dagelijks herinnerd worden door hun voornaam. Speelt dit bij u een rol? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies.

Contact

Extra voornaam toevoegen

U heeft aangifte gedaan van de geboorte en bent een naam vergeten. Of u wilt alsnog een officiƫle tweede voornaam aan uw bestaande voornaam of voornamen toevoegen.

In beide gevallen is het, onder omstandigheden, mogelijk aan uw wens te voldoen. Wilt u een extra voornaam toevoegen aan uw eigen voornamen? Of wilt u een voornaam toevoegen aan die van uzelf, uw pasgeboren baby of van uw kind? Neem dan contact met ons op en vraag advies. Als er een zwaarwichtige reden is, kan vaak aan uw verzoek worden voldaan.

Ander geloof, andere voornaam

Religieuze motieven spelen soms een rol bij het willen wijzigen van een voornaam.

U bent gedoopt of anderszins lid van een geloofsgemeenschap, maar u voelt zich bij dit geloof niet meer thuis. Als uw voornaam sterk verband houdt met een geloof; u bent bijvoorbeeld vernoemd naar personages uit de bijbel, dan kan dat reden zijn uw voornaam te veranderen. Ook wanneer voornamen sterk verband houden met een andere geloofsovertuiging dan die u inmiddels aanhangt, kan dit reden zijn voor het kiezen van een andere voornaam. Speelt religie een rol? Neem dan contact op.

Gepest met voornaam

Een niet alledaagse voornaam kan aanleiding geven tot plagerijen.

Wordt u gepest met uw voornaam of is uw voornaam erg afwijkend, dan kan ook dat een reden zijn om uw voornaam te wijzigen. Ook kan het zijn dat uw voornaam gevoelsmatig niet meer bij u past. Neem contact met ons op als u uw voonaam wilt wijzigen.

Emotionele band met (groot-)ouders

Soms kan juist een sterke band met een ouder of grootouder reden zijn voor een voornaamswijziging of aanpassing van uw voornaam.

Als er een bijzondere emotionele band bestaat met een ouder of grootouder dan kan dat, onder omstandigheden, reden zijn een naam aan uw voonamen toe te voegen of en voornaam te vervangen door de naam van een ouder of grootouder. Gedacht kan worden aan de siuatie waarin u door één van uw grootouders bent opgevoed.

Neem contact op.

Geslachtsverandering: andere voornaam

Wijzigen van geslacht kan reden zijn uw voornaam aan te passen.

Ondergaat u een geslachtsverandering en is deze duurzaam, dan bestaat de mogelijkheid uw voornaam aan te passen aan uw nieuwe situatie.

Voornaam niet toegestaan door geloof

Ook komt het voor dat na de aangifte blijkt dat de gekozen voornaam volgens de regels van uw geloof niet is toegestaan.

Ook dan kunnen wij de rechter vragen om uw voornaam te veranderen.

Bel ons vrijblijvend

Vorige pagina

U wilt uw voornaam wijzigen? U bent niet de enige!

U loopt er al een tijd mee rond: U bent ontevreden met uw voornaam of uw voornaam levert u in het dagelijks leven problemen op. U wordt er bijvoorbeeld mee geplaagd of er is een andere reden uw voornaam te willen veranderen. En u bent zeker niet de enige. De afgelopen jaren hebben wij heel veel mensen met succes geholpen met een wijziging van hun voornaam. Ook u kunnen wij vertellen of er mogelijkheden zijn om uw voornaam te wijzigen. In heel veel gevallen lukt dat. Onze clienten zijn dan ook zeer tevreden over ons en waarderen ons werk met hoge cijfers. Wilt u dit zelf ervaren? Neem dan contact op. Over de kosten doen wij niet moeilijk, die staan gewoon op deze pagina.

Neem contact op:   085 401 7633

Specialist in voornaamswijziging

U wilt al heel lang een andere voornaam. Maar het kost u moeite om de laatste stap te zetten. Begrijpelijk. Wij hebben in de afgelopen jaren heel veel mensen zoals u geholpen met het veranderen van hun voornaam.

Wij hebben daarvoor een stappenplan ontwikkeld dat zichzelf in de praktijk inmiddels volledig heeft bewezen. U wordt  bij ons bovendien op een vriendelijke en geduldige manier te woord gestaan: op kantoor of telefonisch? U maakt zelf de keuze. Uiteraard geven wij u alle tijd om over uw beslissing na te denken. U bepaalt het tempo. Heeft u de knoop doorgehakt, dan gaan wij voor u aan de slag. Onze cliënten zijn zeer tevreden over onze bewezen werkwijze en belonen ons met hoge cijfers! 

Meer info

Wij werken in heel Nederland

Vrijblijvend uw kansen inschatten.

U heeft van uw ouders een voornaam meegekregen. In veel gevallen bent u daar tevreden mee.

Maar er zijn omstandigheden dat uw voornaam voor u echt een probleem gaat opleveren. Informeer in dat geval of wij u kunnen helpen met een voornaamswijziging. Hoe dit in zijn werk gaat, hoe de procedure verloopt en wat de kosten zijn, leest u op deze website. Heeft u vragen? Vul op de contactpagina het formulier in of bel ons gewoon even. Dan maken wij kosteloos een inschatting van de mogelijkheden. En u bent echt niet de enige. Wij hielpen de afgelopen jaren heel veel mensen met succes met het wijzigen van hun voornaam.

 

Meer info